Agenda d'activitats fotogràfiques: tallers, trobades, cursos… a Terrassa i altres indrets.

Exposició Agustí Centelles. Una crònica fotogràfica. Anys 30.

El Centre Cultural Terrassa presenta l’exposició Agustí Centelles. Una crònica fotogràfica. Anys 30.

La mostra, que obra aquest dijous 10 de novembre, està comissariada pel crític i historiador de l’art Daniel Giralt-Miracle i recull més d’un centenar de la col·lecció de còpies d’autor que la Fundació Vila Casas va adquirir l’any 2010 als hereus del qui és considerat el primer fotoperiodista català.

L’exposició es podrà visitar fins al 8 de gener de 2017 a les Sales 3 i 4 del Centre Cultural Terrassa.

Agustí Centelles. Una crònica fotogràfica. Anys 30 està constituïda per una selecció realitzada pel mateix Agustí Centelles entre els negatius que va recobrar acabada la Guerra Civil i que havien restat fins aleshores amagats a França. Centelles relata l’adveniment de la Segona República, l’esclat de la Guerra Civil, el front i la vida dels refugiats als camps de concentració francesos.

Aquests episodis són narrats per Centelles en instantànies intuïtives i agosarades, amb compromís estètic, en les quals milicians i ciutadans anònims comparteixen pla amb figures destacades com Manuel Azaña, Francesc Macià, Lluís Companys, Buenaventura Durruti i La Pasionaria, entre d’altres.

Estructurada en sis àmbits expositius, República, 1931-1936; 19 de juliol i l’inici de la Guerra Civil; El Front (Retrats del Front); Rereguarda i El Camp de Concentració de Bram, la mostra compta amb un guió que permet reviure els fets de la guerra, i com aquesta va impactar en la nostra societat, especialment perquè les fotografies van acompanyades d’escrits documentals, que ajudaran a entendre la magnitud d’aquella tragèdia.

Més info

Compartir:
Share
from to
Centre Cultural Exposició Terrassa

pròxim Publicar

Anterior Publicar

© 2018 Terrassa, espai de fotografia

Autor Anders Norén

Share