Agenda d'activitats fotogràfiques: tallers, trobades, cursos… a Terrassa i altres indrets.

Fu la Spagna!

Fu la Spagna! Una exposició retrata la incidència de la Itàlia feixista en la Guerra Civil espanyola

La narració fotogràfica segueix dos recorreguts, un de bèl·lic i un de temàtic, i un tercer espai expositiu que mostra la feina feta pels mitjans de comunicació italians actius en el territori espanyol.

Una exposició al Castell Cartoixa retrata la incidència de la Itàlia feixista en la Guerra Civil espanyola.

Es tracta d’una mostra de prop de 300 d’instantànies preses des de l’esclat del conflicte, el juliol del 36, fins el moment de la destitució de Mussolini, el 1943.

Les imatges mostren, per primer cop, la intervenció militar del règim feixista en el conflicte bèl·lic espanyol i són un reflex de com el país transalpí, a través de la seva maquinària propagandística, explicava a la població la seva versió dels fets.

Daniela Aronica, comissària de l’exposició: “Es va lliurar també una batalla a nivell ideològic i propagandístic. La inversió que la Itàlia feixista va fer en aquest secret va ser tan important com la intervenció militar”.

Amb el títol “Fu la Spagna! La mirada feixista sobre la Guerra Civil Espanyola”, la narració fotogràfica segueix dos recorreguts principals: un de bèl·lic i un de temàtic.

D’altra banda, un tercer espai expositiu mostra la feina feta pels mitjans de comunicació italians actius en el territori espanyol.

Daniela Aronica, comissària de l’exposició: “Es creuen tres mirades perquè les fotos provenen de fons privats, politic-militar i el dels mitjans de comunicació”.

La mostra, inaugurada aquest dimecres, està produïda pel Museu d’Història de Catalunya.

Es podrà visitar fins el 7 de maig de dimecres a diumenge, exceptuant els dies de Setmana Santa en què el Castell Cartoixa romandrà tancat.

Aquesta nova exposició del Museu de Terrassa es complementarà amb un cicle de cinema i la presentació d’un llibre de la mateixa temàtica.

Més info

Compartir:
Share

pròxim Publicar

Anterior Publicar

© 2018 Terrassa, espai de fotografia

Autor Anders Norén

Share